Poliüretan'ın Teknik Özellikleri

Poliollerin, izosiyanatlar ve diğer yardımcı kimyasallarla birlikte belirli oranda bir karışım ile oluşan reaksiyon sonucunda oluşan sert (rigit) poliüretan, gerek kimyasal hücre yapısı yan kapalı hücre, gerek ise yoğunluluğa bağlı olarak değişen üstün fiziksel özellikleri sayesinde, günümüzdeki yapı sektöründe kullanımı oldukça yaygınlaşan bir malzemedir.

Bizde dekoratif Poliüretan ürünlerin imalatçısı olarak, iç dekorasyon süsleme ürünleri ve dış cephe kaplama söve ve kat silmelerini poliüretan malzemeden sizlere imal etmekteyiz. Uzun süren AR-GE çalışmalarımızın ardından en kaliteli ve pürüzsüz poliüretan ürünleri sizlerin beğenisine sunmaktayız.
Avrupa standartları EN 253 normuna uygundur.

Uygulama sprey enjeksiyon veya döküm tekniği ile yerinde veya ön üretimli olarak yapılır.

Reaksiyon sistemine ve yerine göre birkaç saniye ile birkaç dakika arasında ayarlanır.

POLİÜRETAN uygulamalarında blok bir kaplama elde edilir.

Diğer yalıtım malzemelerine göre ek yerlerinin olmaması ısı köprüsünün ortadan kalkmasına neden olur ve tercih nedenlerinde önemli bir faktördür.

Poliüretan, bütün boru sistemlerinde -200°C ile +140°C arasında ve mineral yünlü olarak da +315°C ye kadar kullanılabilen, üstün bir ısı izolasyon malzemesidir.

Basınca da dayanıklı olup, taşıdığı akışkan ve ceket boru arasında bir sandviç oluşturur.

Ses izolasyonu sağlar.

Kolay uygulanır.

Yaşam ömrü yaklaşık bir asırdır.

Diğer yalıtım malzemelerine göre ısı geçirgenliği en düşük mamuldür.

Isı iletim katsayısı 0,017 – 0,019 Kcal/m h °C arasındadır.

Uygulamanın yapılacağı bölgenin temiz olması gerekmektedir.

Poliüretan uygulaması yapılacak alanın, ıslak olmaması gerekmektedir.

Marmara bölgesinde konutlarda ve sanayide duvar ve çatı yalıtımlarında ısı yalıtım amacıyla 30~40 mm. kalınlığında poliüretan sprey izolasyonu yapılması uygun kabul edilmektedir.

İklim şartları ve hava sıcaklıklarına göre bazı bölgelerimizde izolasyon kalınlıkları 10 ila 20 mm arttırılarak uygulanmaktadır.

Poliüretan su yalıtımını belli bir zaman kapalı hücre yapısından dolayı absorbe eder. Su yalıtımı malzemesi olarak değil, ısı yalıtım malzemesi olarak kabul edilir.

Sıvı olarak püskürtülen poliüretan çok kısa sürede reaksiyona girer, genleşir ve sertleşir. Ek yeri olmayan, ısı köprüsü oluşmayacak komple bir yalıtım sağlanmış olur.

 

Isı iletkenlik değeri:

TS 825 ısı yalıtım yönetmenliği standartlarına göre yapılan testlerede, 160 kg/m3 yoğunluğundaki Poliüretan kaplama malzemesinin ısıl iletkenlik değeri λ  =0.0242 W/mk olarak ölçülmüştür.Bu değer, ısı yalıtım amaçlı kullanılan diğer tüm malzemelere göre ölçülen en düşük ısı iletkenlik değeridir.

 

Su buharI düfüzyon direnci(Su buharı geçirgenliği )

Su buharı düfüzyon değeri, bir malzemesinin belirli sıcaklık ,nem ve kalınlık koşulları altında birim zamanda birim alandan geçirdiği su buharı miktarını ifade eder.Yapıların duvarlarında,iç ve dış mekan ısı farklılıkları nedeni ile oluşan yoğuşma/terleme yapılarda konfor açısından çok önemlidir.

Firmamızca üretilen 160 kg/m3 yoğunluktaki Poliüretan malzemenin mü değeri=100-130 olarak test edilmiştir.Bu değer, malzemenin duvarlarda oluşacak yoğuşmaya/terlemeye karşı yeterli dirence sahip olduğunu göstermektedir.

Uzun süreli daldırma ile su emme: TS EN 12087 standartlarına göre uzun süreli daldırma(28 gün su tankında bekletme)ile su emme deneyleri neticesinde 160kg/m3 yoğunluktaki poliüretan malzemenin kütlesindeki su miktarının% 1.10 ile % 1.30 arasında olduğu belgelenmiştir.

 

Boyutsal stabilite:

Dış cephe malzemeleri ciddi ısı değişimlerine maruz kalmaktadırlar.Bu nedenle farklı atmosferik şartlarda boyutsal kararlılıklarının stabil olması gerekmektedir.Poliüretan -30*C +70*C arasında hiçbir genleşmeye maruz kalmamaktadır. +7o*C den itibaren ısıl genleşme katsayısı (1/K)

147X10-6 olarak ölçülmüştür.Bu değer +7o*C den sonra malzemenin en ve boyda %2 oranında bir boyutsal değişime maruz kaldığını göstermektedir.Bu durumda derz ve fuga uygulaması yapılmaktadır.

 

Mekanik özellikleri:

Basma dayanımı: Poliüretan basma dayanımı en yüksek malzemelerden biridir.Malzemenin toplam kalınlığının %10 u kadar bir deformasyon oluşuncaya kadar direnç gösterdiği basma dayanımı=516 kpa=5160 kg/kuvvet/m2 dir.

Esneklik modülü: 160kg/m3 yoğunluğundaki Poliüretanın esneklik modülü 3000-3500 kpa olarak test edilmiştir.

 

Yangın dayanımı:

Poliüretan, eski  Avrupa normlarına göre B2 yeni Euroup Norm klasifikasyonununa göre ise E yangın sınıfına ait bir üründür.(zor alev alan malzeme) Bu klasifikasyon EN 13501-1 olup, bu standartın tescili için yapılması gereken testler TS EN İSO 11925-2 metoduna göre belirlenmiştir. Firmamızın yangın test raporları bu standartlara uygun olarak tescil edilmiştir.

Donma çözülme dayanımı: 20*C ile -20*C arasındaki hava şartlarında yapılan donma çözülme deneylerinde malzemenin ani ve kısa süreli ısı değişikliklerinden hiçbir şekilde etkilenmediği gözlenmiştir.

 

Asit buharı ve asitlere dayanım:

İTÜ laboratuarlarında yapılan deneyler neticesinde malzemenin asit buharı ve direkt asit çözeltisine karşı dayanıklılığı test edilmiştir.Uzun süreli(30 gün) asit buharı teması neticesinde malzemede hiçbir renk değişimi ve bozulma oluşmamaktadır.Direkt asit çözeltisi ile temasta ise %10 luk bir kütle artışı ve renk değişimi ölçülebilmektedir.

This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.

Merhaba

Aşağıdaki temsilcilerimizden birine tıklayarak WhatsApp'ta sohbet edebilir veya bize info@polure.com.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

Satış/Destek Polure
905425423270
Satış/Destek Polure
905425423278
Bizi arayın! +905425423270
Merhaba! Sizin için ne yapabilirim?
×
Merhaba! Size nasıl yardımcı olabiliriz?